Maltezer kennel
Get Adobe Flash player
Elke dag heeft de Maltezer een borstel beurt nodig.
Dit is om het klitten van de vacht tegen te gaan.
Ook moet men iedere dag de oogjes verzorgen om traanstrepen te voorkomen. Een of twee keer in de maand heeft de Maltezer een wasbeurt nodig, maar vaker wassen mag natuurlijk ook, mits men de goede shampoo gebruikt.
Omdat de vacht veel aandacht en verzorging eist, besluiten sommige eigenaren om het hondje in een leuk kort geknipt model te houden. Let er wel op dat je altijd tegen de trimster zegt dat je het geknipt moet worden en niet geschoren!!!!! De Maltezer zoals men deze kent van plaatjes of tentoonstellingen, hebben allen een lange vacht, en deze vragen nu eenmaal meer van uw tijd. Maar een nette, (geknipte) verzorgde Maltezer is net zo’n lust voor het oog als de Maltezer met een lange vacht. Hieronder geef ik een schema van hoe wij onze hondjes verzorgen.
Verzorging maltezer met goede verzorgingsproducten zoals Vellus [gewoon thuis]
Zeker 1 maal in de 2 weken in bad. Ik gebruik voor de normale wasbeurten altijd de Vellus Show shampoo. Daarna de Vellus Conditioner. Als de hond handdoek droog is wrijf ik door de hele vacht de Vellus Satin Cream en spray nog de hele vacht in met de Static Stabilizer Dan droogföhnen. Als de hond droog is gebruik ik nog wat Satin Cream en als nodig nog wat Static over
de hele vacht. Voor de dagelijkse borstel beurt gebruik ik altijd de Satin Cream en de Static Stabilizer.
Vooral voor de pootjes en onder de oksels gebruik ik altijd wat extra Satin Cream hierdoor blijven de haren soepel en makkelijk kambaar.
Verzorging van de maltezer met lang haar of voorbereidingen voor de show [speciaal gebruik]
Ik gebruik voor de show altijd de Vellus Clarifying Shampoo deze Shampoo is diepreinigend en wast echt alles uit de vacht. Na het spoelen gebruik ik de Show Shampoo en de Conditioner. Als de vacht handdoek droog is Satin Cream en ook de Static goed insprayen. Dan goed wat No more Tears voor de haartjes onder de oogjes. Dan goed uit Föhnen.
Voor de topknot gebruik ik de sticky gel, daarna de Hair control spray. Als laatste gebruik ik een klein beetje Vellus Finish, dit heb ik ook altijd bij de hand voordat ik de ring in ga. Zeker weer wassen want de Gel en hold moet zeker uit de haren gewassen worden. Wassen met de Show shampoo en Conditioner, handdoek droog weer de Satin Cream lekker door de vacht en de Static door de vacht sprayen en weer droog Föhnen.
Ga naar de Vellus Nederland site om meer over deze producten te weten te komen Vellus Nederland