Maltezer kennel
Get Adobe Flash player
Onze bruiloft
trouwfotokapel Op zaterdag 5 oktober 2002 hebben wij elkaar het jawoord gegeven en dit was voor ons beide een prachtige dag. Niet alleen omdat we getrouwd zijn maar
ook vanwege de originele en leuke manier waarop we de gehele dag in gedeeld hadden. hieronder volgt een korte dagindeling met ervaring van die dag waarbij de Maltezer natuurlijk niet ontbrak. Want de hondjes en baasjes moesten er natuurlijk bij zijn.
Omdat iedereen van heinde en ver kwam hadden we een bus geregeld met koffie en toilet zodat ze na aankomst bij ons huis lekker in de bus konden bijkomen en konden afwachten wat er allemaal ging gebeuren. Zie je het al voor je al die hondjes met eigenaren in de bus. Voor de buschauffeur was het wel even schrikken maar achteraf vond hij het ook prachtig, het ware lieve hondjes zei die, maar dat wisten wij natuurlijk al. ​
Korte impressie van de dag
Zaterdag 08:00, ik heb bij mijn ouders geslapen maar echt slapen kan je het niet noemen. Al mijn spullen liggen klaar en ik kleed me dan ook snel aan en sta om 09:00 al helemaal klaar en dus wachten want rond 11:00 komt de trouwauto pas om mij op te halen. Jezus wat duurde dat wachten lang zeg maar eindelijk was hij er dan. Nu snel met de auto naar de bloemist om de bloemen te laten monteren. ​De bus is net klaar en gaat nu naar ons huis om de mensen met de hondjes op te halen. Het regent die ochtend dat is minder dan maar snel hopen dat de bus de mensen oppikt zitten ze tenminste droog met een lekker bakje koffie erbij.  trouwauto
Ik neem meteen de corsages voor mensen en hondjes mee en natuurlijk het bruidsboeket. Daarna kunnen we naar de twentehof want om 12:00 staat Germie klaar. Hoe dichter we bij thuis komen des te zenuwachtiger ik wordt. Hoe zou ze eruit zien, ik ben wel benieuwd. Maar we zijn er bijna nog even. Precies om 12:00 ben ik er maar helaas het vrouwtje is nog niet kaar omdat er ook wat trubbels zijn geweest. De mensen met de Maltezer mochten de bus niet in want dat was volgens de chauffeur niet afgesproken. Na een kort gesprek mochten ze er dan eindelijk in en kon ik naar mijn toekomstige vrouw toe. Maar ik moest nog steeds wachten, dan maar alle hondjes van een corsage voorzien en even lekker bij de buren een kopje koffie drinken en natuurlijk wachten tot Germie zover was……. Maar eindelijk  is het dan zover en gaat de voordeur open, och wat is ze een plaatje, ze ziet er geweldig uit, en helemaal niet zoals ik verwacht had maar echt prachtig. Germie is ook door al die flauwekul ’s morgens behoorlijk zenuwachtig geworden wat duidelijk aan haar te merken was. Maar nadat we in de auto zijn gestapt merk ik snel dat ze weer de oude wordt en zich helemaal op haar gemak voelt. We moeten nog even wachten op de bus zodat die achter ons aan kan rijden. Nu kan het hele gezelschap in hun vervoermiddel achter ons aan en kunnen we naar het kasteel in Helmond waar we de ambtelijke zegening krijgen. Van tevoren was gemeld dat de honden niet naar binnen mochten omdat er in het verleden dingen waren gebeurt. Maar tot onze verbazing zaten ze allemaal binnen en een leukere start konden we niet hebben. De leuke ambtenaar mocht nog niet starten want als de Maltezers binnen zijn dan willen we onze eigen Queeny er natuurlijk ook bij hebben. De ceremoniemeester haalt ze snel op en we leggen haar pontificaal op de tafel. Gelukkig was de ambtenaar een echte hondenliefhebber en maakte er geen probleem van dat alle honden binnen waren. De officiële trouwerij was grappig en serieus en menigeen moest ook smakelijk lachen om de dingen die de ambtenaar van ons te horen had gekregen. Om 13:00 was deze plechtigheid klaar en konden we ons als man en vrouw opmaken voor de weg naar buiten.
We hadden binnen in het kasteel eerst nog wat foto’s gemaakt en toen we naar buiten gingen stond iedereen klaar netjes in een rij. Het was zo’n prachtig gezicht al die mensen en Maltezers aan weerszijde van de brug. Allemaal blaffen en keffen toen we voorbij kwamen terwijl ze tijdens de trouwerij zo stil waren geweest.  Toen we door de rij heenliepen werden er kilo’s rijst gegooid en waren we blij dat we aan het einde waren gekomen. ’s Nachts konden we de rijst nog uit ons ondergoed halen zoveel was er gegooid. Daarna snel nog wat foto’s maken bij het kasteel wat zoveel mooie foto’s opleverde en moesten we ons haasten naar de kapel waar we voor de kerk gingen trouwen. rijstgooien
De genodigden waren allang naar het kapelletje van binderen en zaten binnen netjes te wachten tot we zouden arriveren. Ook hier weer alle hondjes in de kerk en het was gewoon een prachtig gezicht om te zien dat mens en dier netjes zaten te wachten tot we binnenkwamen. Helaas was het door enorme drukte voor sommigen erg koud en nat omdat ze niet allemaal naar binnen konden, maar dat hebben we achteraf gehoord. Op dat moment zie je dat niet. Tja, het kapelletje was ietsje te klein voor het aantal gasten wat er was. Gelukkig was de pastor aanwezig want die heeft mijn vrouw nog wat slapeloze nachten bezorgd. Afspraken vergeten en wist onze namen niet meer tijdens vorige bezoeken maar ze was blij dat hij er was. Tijdens de mis is er een keertje geblaft maar dat was de pastor zijn eigen schuld, weer zo’n lange preek, en hij hield er ook meteen mee op.
trouwringen Tijdens de dienst kregen we ook onze speciaal gemaakte Maltezer trouwringen aan onze vingers. We zijn er heel trots op dat ze zo mooi geworden zijn en gelukkig hoeven we ze nooit meer af te doen. Als je goed kijkt zie je op beide ringen een Maltezer afgebeeld. Na de plechtige ceremonie hebben we buiten nog duiven los gelaten en konden we ons nu voor staat en kerk man en vrouw noemen. Na de felicitaties konden we ons opmaken om te gaan feesten.
Iedereen weer in de bus of eigen vervoer en op naar zaal Vissers waar het eerste hondenfeest kon gaan beginnen. De eigenaresse, had het tot in de puntjes geregeld en niemand kwam wat tekort. Eten drinken alles was er en geen problemen dat er zoveel honden waren. Want dat hadden we natuurlijk al gemeld en het personeel vond het prachtig al die beestjes. Rond half 6 werd het eten in de vorm van drie verschillende buffetten gepresenteerd (we hadden Italiaans, Indisch en gewoon Hollandse gerechten en speciaal voor de kinderen frietjes natuurlijk) Al die tijd had de door ons ingehuurde zanger Rene Janssen het muzikale intermezzo verzorgd. Jezus wat kon die man mooi zingen zelfs in de kapel kregen mensen kippenvel toen hij de tonen ter gehore bracht. Tijdens dit feest konden we gelukkig op ons gemak met alle eigenaren praten, foto’s maken en de Maltezers weer even terugzien en knuffelen. Menig kind deed op de dansvloer ook een echte show met hun hondje presenteren. Na het eten was het helaas al snel 19:30 en stond de bus alweer klaar om de mensen met Maltezer naar hun eigen auto te brengen. Wat was dit snel gegaan en we konden nog snel even een foto maken van alle eigenaren inclusief hun Maltezer.
maltezergroepsfoto
Deze unieke foto is voor ons goud waard. Helaas duurde dit erg kort maar alles vloog die dag zo snel voorbij. Germie riep nog nee, jullie mogen nog niet gaan maar de mensen van Vissers moesten alles nog klaar maken voor de avond. En het orkest was er ook al. Na het afscheidt van de mensen konden we ons opmaken voor het feest ’s avonds en hadden we even de rust om wat te eten. Maar niet voor lang want om 20:30 stonden de avondgasten al klaar en moesten we weer klaar staan om ze te ontvangen. Na een hele gezellige avond met veel dans, muziek, eten en natuurlijk drinken was het feest afgelopen rond 01:00 en konden we ons bedank cadeau  aan de mensen overhandigen. We werden teruggebracht naar huis door de ceremoniemeester en thuis aangekomen hing er een groot doek voor de deur met gelukwensen. Alle cadeaus hebben we die nacht nog bekeken en alle brieven doorgenomen en……….. Rond 07:30 hadden we alle brieven gelezen en zijn rustig op bed blijven liggen. Moe voldaan en nog nagenietend van wat er allemaal gebeurt was die dag lagen we beiden als man en vrouw in bedje. Met een lach op ons gezicht zijn we toen in slaap gevallen en konden tijdens onze dromen nog even genieten wat er allemaal gebeurt was.
Dankwoord
Ik wil langs deze weg nog even de volgende mensen bedanken die van deze dag een onvergetelijke dag hebben gemaakt.

 • Rene Janssen, voor het muzikale stuk tijdens kerkdienst en hondenfeest in zaal Vissers. Zijn originele en leuke stukjes zodat mensen ook een beetje betrokken werden bij het feest.
 • Pieternel Den Hartigh, voor de prachtige video die van die dag gemaakt is. De hele dag dat zware ding versjouwd en ook nog een mooie video analoog en digitaal in elkaar gezet heeft. Zelfs het clipje met de hoogtepunten is een prachtige sepia video geworden.
  http://www.denhartighmedia.nl
 • Ceremoniemeesters
  Vincent Gravestein en Linda van Hoppe, voor het regelen van de kleine dingen die dag.
 • Herman Meijer, de fotograaf die tijdens onze trouwdag maar ook 2 dagen erna in de efteling met ons de trouwcollectie heeft gemaakt.
  http://www.hermanmeijer.nl
 • Verder iedereen die aanwezig was en van die dag voor ons een onvergetelijke trouwdag heeft gemaakt.
 • Zaal Vissers en speciaal voor …en personeel die er voor ons en de gasten een goed verzorgde middag en avond van hebben gemaakt.
  http://www.zaalvissers.nl
 • Onze buren voor het opvangen van alle Maltezers en eigenaren omdat ze in eerste instantie niet in de bus mochten.

Groetjes Raymond

Slider met trouwfoto’s